facebook

Маштабна реформа: студентів можуть відраховувати з вишу за відмову від контракту

В Україні готують масштабну реформу вищої освіти. Вона вплине і на критерії фінансування навчання студентів-бюджетників.



Так, студентів, які навчаються за кошти держави, можуть працевлаштовувати у разі надходження пропозиції від роботодавця. Це передбачає відповідний законопроєкт МОН.

Студентів можуть відраховувати з вишу за відмову від контракту
Цей законопроєкт спрямований на реформування системи бюджетного фінансування навчання у вишах. Так, влада може погодити вищезгаданий обов’язок студента-бюджетника щодо укладання відповідного договору законодавчо.

У такому разі, якщо студент, який навчається на бюджетній формі, отримає пропозицію щодо працевлаштування, має прийняти її. При цьому укласти з роботодавцем договір про працевлаштування протягом місяця з дати отримання пропозиції. А вже після завершення навчання студент повинен відпрацювати мінімум три роки на запропонованій роботі.

Якщо ж студент не хоче укладати такий договір, відповідно до пропозиції центру зайнятості, його переведуть на навчання за контрактом. У разі відмови – відрахують із вишу.

В Україні готують реформу вищої освіти
В Україні планують докорінно трансформувати сферу вищої освіти.
Зокрема, заочну та вечірню форми навчання замінять дистанційною.
Студенти зможуть обрати спеціальність не під час вступу, а після першого чи другого курсу.
Також студенти-контрактники самі вирішуватимуть, скільки навчатися в університеті. Вони зможуть регулювати термін навчання самостійно і вирішувати: вчитися 3 чи 6 років, до прикладу.

 

Читайте також:  Яка зарплата вчителя: скільки платять педагогу без стажу, педагогічним працівникам в регіонах

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.