facebook

Мобілізація в Україні: Податкова адміністрація передає дані про військовозобов’язаних до електронного реєстру

Державна податкова служба надаватиме дані для електронного реєстру військовозобов’язаних “Оберіг”. Це пов’язано із новими вимогами, які набули чинності 18 жовтня. Стало відомо, про яку інформацію про військовозобов’язаних чоловіків йдеться.



Дані Державного реєстру фізичних осіб мають надати військовослужбовцям протягом 90 днів. У ТЦК з’явилася можливість надсилати податківцям запити, а вони повинні надавати відомості про військовозобов’язаних українців:

прізвище, ім’я, по батькові;
індивідуальний податковий номер;
номер паспорта;
дату прийому на роботу (за наявності);
дату звільнення (за наявності).
Нагадаємо, що реєстр “Оберіг” вже почав працювати в Україні. Він заповнений більш як на 90%. У ньому міститься інформація про всіх чоловіків, які придатні до служби в армії – персональні та службові дані військовозобов’язаних, призовників та резервістів, а також дані про необхідність у комплектуванні особовим складом ЗСУ та інших військових формувань.

Міністерству оборони передаватимуть відомості про громадян 17-60 років, які містяться у наступних державних реєстрах:

МВС;
МОЗ;
Міністерства юстиції;
Центральній виборчій комісії (ЦВК);
Держміграційній службі та інших відомствах.

Введення “Оберегу” дозволить Міноборони отримати доступ практично до всіх персональних даних. Серед них – місце проживання, робота, контактні дані (телефони та електронні пошти), виїзд за кордон та інші. Загалом йдеться про 33 пункти.

Читайте також:  Мобілізувати можуть будь-якого здорового військовозобов'язаного: Чому до армії беруть осіб, які не хочуть служити

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.