facebook

Частині українських вчителів підвищать зарплату: хто може розраховувати на підвищення

Вчителям, держслужбовцям і медикам, які працюватимуть на деокупованих територіях, платитимуть підвищену зарплату. Працівників братимуть із кадрового резерву, який формується в кожній із цих галузей. Зарплата цих фахівців буде в 1,5 – 2 рази вищою, ніж отримують їхні колеги на решті території України.



Частини українських вчителів і медиків удвічі підвищать зарплату: хто може розраховуватина підвищення – today.ua
Про це стало відомо з повідомлення віце-прем’єр-міністра – міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірини Верещук.

“Тобто вдвічі більша зарплата (на територіях, де ведуться бойові дії) та у півтора рази, якщо там можливі бойові дії”, – повідомила Ірина Верещук.

Крім того, за словами чиновниці, новоприбулих фахівців забезпечуватимуть на місцях житлом. При цьому до забезпечення житлом буде гнучкий підхід. Наприклад, вчителі та держслужбовці його потребуватимуть більше, адже працюватимуть там на постійній основі. А ось медики на деокупованих територіях і на територіях, де ведуться бойові дії, поки що працюють вахтовим методом, який себе вже виправдав.

“Ми відправляємо медичних працівників на 2-4 тижні з ротацією. Зібрали всіх бажаючих по всіх регіонах країни. Це понад 1 тис. працівників, які виявили бажання їхати на ДОТ та допомагати своїм колегам”, – розповіла заступник міністра охорони здоров’я Марія Карчевич.

Частини українських вчителів і медиків удвічі підвищать зарплату: хто може розраховуватина підвищення

Втім, відрядження – це лише тимчасовий захід. Мінохоронздоров’я зараз активно формує кадровий резерв для постійної роботи на деокупованих територіях, уточнила чиновниця.

Вже практично сформовано кадровий резерв для роботи на деокупованих територіях і серед держслужбовців. На сьогодні в ньому налічується 1951 людина. Ці люди зараз перебувають у різних точках України, але готові за першим сигналом вирушити на нову роботу, повідомила голова Національного агентства з питань державної служби Наталія Алюшина.

Читайте також:  "Влаштується на роботу хіба прибиральником": у мережі накинулися на українця, син якого хоче покинути школу після 9 класу

Розпочато формування кадрового резерву для роботи на деокупованих територіях і серед педагогів, наголосив заступник міністра освіти та науки Андрій Вітренко.

Вчителі, які готові змінити місце роботи, поїхавши на деокуповану територію, мають звернутися до місцевого органу управління у сфері освіти. Відтак їм запропонують заповнити анкету (це можна зробити онлайн) і разом з нею подати копії документів про профільну освіту.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.