facebook

Увага, водіїв попередили про зміни в ПДР: на дорогах будуть діяти нові правила

В Україні вносять кілька змін до правил дорожнього руху. Відповідне рішення було ухвалено на засіданні уряду. Що потрібно знати водіям, розповів представник Кабінету Міністрів у Верховній раді Тарас Мельничук у своєму telegram.


Внесено зміни до Положення про Національну поліцію з метою приведення його у відповідність до чинної редакції ЗУ «Про Національну поліцію». Закріплено повноваження поліції здійснювати екстрені
комунікації за телефонним номером 102; конвоювати осіб, затриманих за підозрою в учиненні кримінального правопорушення, узятих під варту, обвинувачених або засуджених до позбавлення волі, а також охороняти їх у залі суду; здійснювати техніко-криміналістичне забезпечення огляду місця події, у тому числі повʼязаної з пожежами, та спеціальні вибухотехнічні роботи за фактами скоєння вибухів, у разі надходження повідомлень про виявлення підозрілих вибухонебезпечних предметів, загрозу вибуху. Наділено поліцію повноваженням відповідно до покладених на неї завдань забезпечувати інформування Уповноваженого з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин, про хід досудового розслідування, ужиття заходів для розшуку осіб, зниклих безвісти за особливих обставин, для внесення даних до Єдиного реєстру осіб, зниклих безвісти за особливих обставин.

✅ Затверджено Порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті за програмою «Розвиток міського водопостачання». Порядок визначає механізм використання коштів, передбачених у спеціальному фонді державного бюджету за програмою «Розвиток міського водопостачання», що надходять відповідно до Рамкового договору між Урядом України та Урядом Французької Республіки щодо офіційної підтримки проекту з покращення водопостачання у місті Києві, ратифікованого Законом України від 1 липня 2021 N 1608-IX, та Договору (у формі обміну нотами) між Урядом України та Урядом Японії про надання кредиту для реалізації проекту модернізації Бортницької станції очистки стічних вод у рамках реалізації проекту «Реконструкція споруд очистки стічних каналізаційних вод і будівництво технологічної лінії по обробці та утилізації осадів Бортницької станції аерації», ратифікованого Законом України від 2 вересня 2015 N 664-VIII.

Читайте також:  На німецько-польському кордоні прогримів вибух, є поранені

✅ Визнано у звʼязку з прийняттям рішення Всесвітньою організацією охорони здоровʼя про скасування пандемії COVID-19 та завершенням робіт по ліквідації наслідків медико-біологічної надзвичайної ситуації природного характеру державного рівня, повʼязаної з поширенням на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, таким, що втратило чинність, розпорядження КМУ від 25.03.2020 N 38 «Про переведення єдиної державної системи цивільного захисту у режим надзвичайної ситуації».

✅ Затверджено, на виконання ЗУ «Про управління відходами», Порядок класифікації відходів та Національний перелік відходів. Закріплено етапність здійснення класифікації відходів субʼєктами господарювання, які в ході здійснення діяльності є утворювачами відходів, та визначення коду відходу з урахуванням небезпечних властивостей відходів.

✅ Внесено зміни до Правил дорожнього руху з метою наближення законодавства України до законодавства Європейського Союзу. Передбачено обовʼязок вмикати під час руху на всіх механічних транспортних засобах поза населеними пунктами денні ходові вогні, а в разі їх відсутності в конструкції транспортного засобу – ближнє світло фар. Закріплено заборону перевозити дітей, зріст яких менше 150 см, у транспортних засобах без використання дитячих утримуючих систем, що дають змогу пристебнути дитину за допомогою ременів безпеки, передбачених конструкцією цього транспортного засобу і на задньому сидінні мотоцикла та мопеда, крім ряду випадків. Уточнено перелік дорожніх знаків, якими позначено спеціальні місця для стоянки на автомагістралях і дорогах для автомобілів.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.