facebook

В Україні можуть мобілізувати чоловіків з інвалідністю ІІІ групи

В Україні можуть мобілізувати чоловіків з інвалідністю ІІІ групи, яка передбачає легкі проблеми зі здоров’ям. Про це повідомив адвокат Іван Ліберман.



В Україні можуть мобілізувати чоловіків з інвалідністю ІІІ групи: роз’яснення адвоката – today.ua
Військовий стан та мобілізацію запровадили після повномасштабного вторгнення російських окупантів. За законом, призову до армії не підлягають особи з інвалідністю та ті, що визнані непридатними до служби. Однак чоловіки з інвалідністю можуть бути призвані на військову службу в особливий період – за їх згодою та за місцем проживання.

Українці з інвалідністю не повинні ігнорувати повістки. Вони зобов’язані прийти у військкомат з документами, які підтверджують їхній статус.

Юрист Іван Ліберман заявив, що ІІІ група – це легка інвалідність, розлади здоров’я, з якими можна воювати: копати траншеї, підносити боєприпаси, готувати їжу – у різний спосіб допомагати армії та бути корисним побратимам.

“Приймати участь у бойових діях можна різними способами. Служба у війську ВСУ може бути абсолютно різною, так звана альтернативна служба”, – пояснив правозахисник.

За словами Лібермана, чоловіків із ІІІ групою інвалідності можуть мобілізувати на підставі зобов’язання служити відповідно до чинного законодавства. Адвокат звернув увагу і на те, що багато чоловіків в Україні та до повномасштабної війни робили фіктивні посвідчення з ІІІ групою інвалідності – заради пільг, соціальних виплат, путівок у санаторії тощо.

В Україні можуть мобілізувати чоловіків з інвалідністю ІІІ групи: роз’яснення адвоката

Іван Ліберман підкреслив, що таким чином багато здорових людей, які не мають інвалідності, тимчасово будуть за згодою, а потім і примусово служитимуть у ЗСУ.

Читайте також:  Мобілізація в Україні: юристи роз'яснили, чи можуть чоловікам заборонити вступати до вишів

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.