facebook

Українських жінок закликали негайно стати на військовий облік: кого стосується

З першого жовтня набули чинності зміни до закону про військовий облік і, згідно з цими змінами, жінки-військовослужбовці, жінки, які мають медичну освіту, повинні були стати на військовий облік, заявив начальник прес-служби Сухопутних військ ЗСУ Володимир Фітьо в ефірі загальнонаціонального телемарафону.



“З першого жовтня всі жінки-медики, фармацевти, акушери, стоматологи повинні з’явитися у свої Терцентри, якщо хтось ще цього не зробив, стати на військовий облік, пройти медичну комісію та отримати військовий обліковий документ”, – наголосив Фітьо.
За його словами, насправді, для жінок-медиків не змінилося нічого, оскільки всі, хто навчалися в медичних вишах і мали медичну освіту, завжди були військовозобов’язаними.
Крім того, йдеться суто про постановку на військовий облік та оновлення даних ТЦК, а не про мобілізацію.
Також начальник прес-служби Сухопутних військ ЗСУ нагадав про необхідність постановки на військовий облік чоловіків від 18 до 60 років, які за станом здоров’я можуть проходити військову службу.
“Якщо є якесь право на відтермінування – надати його, щоб ресурси, які є у ТЦК, використати правильно. Оскільки, людина, яка в базі числиться, як військовозобов’язана і здорова, а має хворобу, але про неї не повідомила ТЦК. Відповідно, ми не знаємо, що ця людина не може проходити службу в ЗСУ”, – наголосив Фітьо.

Читайте також:  Магнітні бурі підірвуть голови: очікується дві хвилі поспіль

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.