facebook

В Україну завезли дуже небезпечну каву. Ви можете втратити свідомість після однієї чашки

Українці попереджають про небезпечну каву, яку імпортують в Україну Як відомо, в Україну імпортується небезпечна для здоров’я кава. Це органічна зелена кава з Гондурасу.



Товар прибув в Україну з Німеччини та найближчим часом очікується вилучення з обігу. Про це повідомляє Національне агентство України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

Отже, Rehm and Benecke Coffee GmbH and Co. відправила каву в Україну, а ТОВ «Кофітон» її отримала. Це компанія, яка займається імпортом зеленої кави в Україну з різних регіонів країни. Цей сорт кави продається не у всіх супермаркетах і його ціна в рази перевищує звичайну.

Так, за даними Європейської системи попереджень про безпечність харчових продуктів, у каві виявлено хлорпірифос. Його кількість в чотири рази перевищує норматив. При цьому вживання такої речовини може призвести до серцевої дисфункції, невропатії, гастриту та ін.

Європейська комісія повідомила, що рівень ризику для здоров’я, пов’язаний з цим продуктом, є високим. Завдяки системі попередження всі країни, які отримали цей продукт, мають вилучити його з обігу найближчим часом. Важливо додати, що якщо ви бачите на полиці каву від зазначеного виробника, експортера та імпортера, не варто її купувати.

А про те, що каву не вилучено з обігу, можна повідомити в Національне агентство України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

Читайте також:  Змушувала приймати невідомі ліки та била: На Буковині вихователька знущалась над дитиною

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.