facebook

“Сильний день”: Зеленський розповідає про результати роботи в Брюсселі

Україна отримає від Бельгії F-16 і новий оборонний пакет Сьогодні, 11 жовтня, у Брюсселі відбулася оборонна зустріч у формі «Рамштайн» за участю понад 50 країн-учасниць.



Основна увага зосереджена на посиленні можливостей протиповітряної оборони та найважливіших засобів на фронті: артилерії та систем дальньої дії. Про це заявив президент України Володимир Зеленський у своєму традиційному виступі.

Серія важливих кроків Український лідер подякував усім партнерам за незмінну готовність допомагати нашій обороні. Він зустрівся з міністром оборони США Остіном і новим головою Об’єднаного комітету начальників штабів генералом Брауном.

Крім того, за словами Зеленського, відбулася хороша зустріч із генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом, під час якої обговорювали пріоритети оборони та нашу взаємодію з Альянсом. «Це дуже важливо. Переговори з прем’єр-міністром Бельгії були плідною зустріччю.

Бельгія приєдналася до нашого військово-повітряного альянсу і постачатиме Україні літаки F-16. Це був потужний жест. Є новий оборонний пакет для Бельгії. Він має кілька важливих елементів. Особливо хочу відзначити зенітні ракети. Дякую!», – наголосив Головком.

Отже, підсумував він, це був потужний день. Зеленський подякував Бельгії, усім союзникам “Рамштайна” та США. “Наші воїни і весь наш народ сильніші з кожним днем. Слава Україні!”, – написав Володимир Зеленський.

Читайте також:  Кулеба розповів, коли Зеленський готовий зустрітись з Путіним

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.