facebook

Багатьом українцям не пощастить: Новий штраф з’явиться з 1 грудня

Українців попереджають про нові штрафи з 1 грудня.



Як ми писали раніше, з 1 грудня Мін’юст запровадить санкції за недостовірні дані про кінцевих бенефіціарних власників і структуру власності юридичних осіб. Як повідомляється на сайті міністерства, пише портал “Стіна”, він мав запрацювати з жовтня цього року, але його перенесли.

Відомо, що всім суб’єктам базового фінансового контролю необхідно вжити необхідних заходів щодо впровадження механізму повідомлення власників Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та органів державної влади про виявлення розбіжностей у відомостях. про кінцевих бенефіціарних власників активів компаній і підприємств.

Таким чином, з 1 грудня поточного року запроваджуються:

порядок повідомлення власника Єдиного держреєстру юрособ, фізосіб-підприємців та громадських формувань про виявлені розбіжності між отриманими суб’єктом первинного фінмоніторингу внаслідок здійснення належної перевірки та розміщеними в ЄДР даними про кінцевих бенефіціарних власників та структуру власності юрособи;
порядок передачі власником ЄДР даних про розбіжності між інформацією про кінцеві бенефіціарні власники та структуру власності юрособи, які отримали суб’єкти первинного фінмоніторингу під час перевірки юрособи, та відповідними даними, внесеними до держреєстру, та про суб’єкт первинного фінмоніторингу.
Крім цього, відстрочка набрання чинності цими нормами переносить і покарання у вигляді штрафів за недостовірну інформацію про кінцевих вигодонабувачів бізнесу на 1 грудня.

Читайте також:  Чи чекати українцям на підвищення комуналки цієї осені: Шмигаль дав відповідь

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.