facebook

На Сході помер легендарний “кіборг” ДАПу, який очолював батальйон тероборони

На фронті загинув легендарний “кіборг” Віталій “Біба” Баранов, який із серпня 2022 року очолював 206 батальйон ТРО.

Про смерть героя повідомив голова Оболонської РДА Кирило Фесик у Facebook, передає Апостроф



.

“Сьогоднішні жахливі новини точно не пройдуть осторонь будь-якого активного мешканця Оболоні. Загинув командир 206 батальйону ТРО Віталій Баранов, справжній герой, легендарний воїн та командир, неодноразовий член громадської ради при Оболонській РДА. Найбільш щирий патріот із тих кого я знав. Оптиміст, життєлюб, інтелігентна та скромна людина. Стільки ще про нього хочеться хорошого сказати, думаю всі хто його знав зрозуміють про що я”, – написав Фесик.

Віталій Баранов народився у Житомирській області в місті Коростишів. Його батько був керівником підприємства “Вибухпром” на кар’єрі. Віталій Баранов обрав Кам’янець-Подільське вище військово-інженерне командне училище імені маршала інженерних військ В. К. Харченка. Військова професія та армійське середовище та навчання він вважав одним із найкращих періодів життя, коли сформувалася його особистість.

У незалежній Україні Віталій Баранов був підполковником ЗСУ. 2004 року пішов у відставку, зайнявся бізнесом. А 2014 року став на захист України. Баранов пішов служити старшим лейтенантом у 90-му окремому батальйоні, де обіймав посаду помічника командира батальйону з оперативного забезпечення. Потім був Донецький аеропорт. Баранов став начальником штабу батальйону. Їхній комбат потрапив у полон, і Віталій Анатолійович очолив підрозділ. У 2015 році працював у ТСО України. Створив громадську організацію, що займалася колишніми “кіборгами”. Про початок широкомасштабного вторгнення 24 лютого 2022 року Віталій Баранов дізнався у селі Катюжанка, за 50 кілометрів від столиці. Він із підрозділом виконував завдання у Чорнобилі та в районі Київського водосховища. Далі воювали у Миколаївській, Херсонській, Харківській, якийсь час були під Бахмутом. Віталія Баранова нагороджено орденами Богдана Хмельницького II та III ступенів.

Читайте також:  Ми всі в крові, – жителька будинку в Умані не стримала сліз

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.