facebook

Коли будуть осінні канікули в європейських країнах: озвучено дати

Осінні канікули в українських школах розпочнуться з 23 жовтня. У той же час українські школярі, які зараз живуть і навчаються в європейських країнах, відпочиватимуть від навчання в різний час, а в когось осінніх канікул і не буде взагалі.



Озвучено дати осінніх канікул у країнах Європи: коли та скільки будуть відпочивати українські діти – today.ua
Більшість українських біженців тимчасово проживають у Німеччині, Польщі, Франції та Великій Британії. Порівняємо, як відрізняються дати осінніх канікул у цих країнах.

В Німеччині осінні канікули в місцевих школах тривають два тижні, але їх дати залежать від федеральних земель. Наприклад, у Берліні та Бранденбурзі учні відпочиватимуть у період з 23 жовтня до 4 листопада. У Бремені осінні канікули припадають цього року на 16-30 жовтня, у Гамбурзі – на 16-27 жовтня, у Північному Рейні-Вестфалії та Тюрінгії учні відпочиватимуть 2-14 жовтня.

У Великобританії дати шкільних осінніх канікул також відрізнятимуться залежно від регіону. В Англії на учнів чекає тиждень відпочинку з 23 по 27 жовтня. У Шотландії та Північній Ірландії школярі та їх батьки зможуть дізнатися дату шкільних канікул на сайтах місцевих рад.

У Франції осінні канікули відрізняються по школах, залежно від регіональної зони проживання. У французьких школах осіння перерва у навчальному процесі випадає на свято Усіх Святих.

Франція ділить школи на три різні регіональні зони, де дати канікул відрізняються.

Зона А: Безансон, Лімож, Бордо, Клермон-Ферран, Діжон, Гренобль, Пуатьє та Ліон – канікули з 21 жовтня по 5 листопада 2023 р.

Зона Б: Екс-Марсель, Ам’єн, Кан, Лілль, Нансі-Мец, Нант, Ніцца, Орлеан-Тур, Рейнс, Ренн, Руан та Страсбург – канікули з 21 жовтня по 5 листопада 2023 р.

Читайте також:  Очікується фінансова підтримка закладів освіти у малонаселених пунктах, – МОН

Зона С: Монпелье, Париж, Тулуза, Кретей і Версаль – канікули з 21 жовтня по 5 листопада 2023 р.

У сусідній Польщі осінніх канікул, звичних для України та інших європейських країн, немає, але школярі матимуть можливість відпочити в листопаді на святкові дати. Першого листопада в країні відзначається День усіх святих (Święto Zmarłych), а на 11 листопада припадає День Незалежності Польщі (Narodowe Święto Niepodległości).

Зимові канікули в більшості європейських країна розпочнуться напередодні Різдва – з 23 грудня та продовжаться 2 тижні.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.