facebook

Чоловіків, які втекли за кордон, чекає сюрприз: Міністерство внутрішніх справ вибирає “золоту середину” покарання

Міністр заявив, що неможливо ігнорувати моральні почуття бійців ЗСУ, що сидять в окопах, що захищають нашу країну.



Держава має намір розробити загальний підхід до покарання чоловіків – строковиків, які нелегально виїхали за кордон під час повномасштабної війни.

Про ц езаявив міністр внутрішніх справі комунікацій України Ігор Клименко в інтерв’ю “Українській правді”. Міністр внутрішніх справ зазначив, що існують правові та моральні аспекти проблеми незаконних поїздок чоловіків за кордон під час війни.

“Моральний аспект – це почуття справедливості у тих, хто сидить в окопах, що забезпечують життєдіяльність країни, і у тих, хто був за кордоном протягом 19 місяців, якщо вони поїхали пізніше”, – сказав Клименко.

“Зараз ми обговорюємо і шукаємо правові норми, які зводили б цю справедливість, як юридичну, так і моральну, до однієї. “Очевидно, що люди, які виїхали за кордон, порушили закон, тому що ми в принципі незаконно покинули правові норми, в яких є ця справедливість”, -підкреслив міністр внутрішніх справ.

Він зазначив, що чоловіки, які поїхали легально,- це зовсім інша історія. Йдеться про тих, хто відправився у відрядження або на навчання за документами військово-лікарської комісії, за системою”пропуск”або аналогічним чином.

“Держава зараз шукає цю золоту середину, щоб ці люди могли повернутися в Україну”, -сказав міністр.

За його словами, після повернення в Україну з-закордону може бути прийнято рішення про накладення адміністративного штрафу.”Звичайно, якщо вони їздять за підробленими документами, це вже кримінальна відповідальність”, – підкреслив глава МВС.

Клименко наголосив, що “треба знайти цю золоту середину”.

“Не закидати, що ми нікого не пустимо або всіх пустимо, або той сяде у в’язницю, а інший не сяде. Ні! Треба реально державі напрацювати загальний підхід цієї проблеми, бо ця проблема надалі стане соціальною – несприйняття однією верствою населення тої верстви населення, яка просто втекла від війни”, – сказав Клименко.

Читайте також:  Страшна аварія на Черкащині закінчилася трагедією для двох сімей, вижили тільки діти

В Держприкордонслужбі заявили про відповідальність для чоловіків-втікачів
Як повідомляв УНІАН, 26 вересня речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко повідомив, що на військовозобов’язаних громадян України, які незаконно перетнули кордон під час дії воєнного стану, чекає відповідальність. Йдеться саме про тих, хто залишив межі держави в порушення закону, а не просто був за кордоном до війни і не повертається назад.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.