facebook

Чи варто купувати валюту після скасування фіксованого курсу: відповідь економіста

Курс долара на безготівковому ринку зрівнявся з готівковим.



В перше з початку повномасштабного вторгнення Національний банк України скасував фіксований обмінний курс. Кардинальних змін на готівковому валютному ринку найближчим часом не буде”.

Про це в ефірі Радіо Свобода заявив економіст Олег Пендзин.

За словами експерта, “в обмінниках такого не побачиш”. Тож не потрібно накопичувати долари, підкреслює Пендзин.

“Абсолютно не потрібно хапати гривню і бігти купувати валюту і робити не потрібні хвилі. Все більш-менш прогнозовано. Тим більше, що зміни, про які ми зараз говоримо, стосуються безготівкового ринку. Готівковий ринок існує за правилами, які були в чора і тиждень тому, і сьогодні.

Курс долара на безготівковому ринку буде піднято до готівкового, який зараз становить близько 38 гривень. Таким чином, безготівковий курс буде”хвостиком 37” замість 36,6. Пендзин підкреслює, що суттєвої різниці між курсами не має.

“За півтора-два тижні, можливо, за два тижні курс вирівняється. Можливо, він підніметься до 38,5 гривень. Найближчим часом, я думаю, курс буде єдиним як для готівкових, так і для безготівкових операцій”.

Як повідомлялося раніше, 3 жовтня НБУ оголосив про перехід до керованого гнучкого курсоутворення. Це означає, що НБУ відмовиться від фіксованого курсу гривні. Це сталося в перше з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Читайте також:  Такого подорожчання не чекав ніхто в Україні: МВФ спрогнозував курс долара аж до 2029 року

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.