facebook

“Потрібне значне прискорення”: Зеленський звітує про ситуацію в Харкові та області

Особливе значення на порядку денному мали питання захисту від російських обстрілів та енергопостачання міст і сіл Харківської області.



3 жовтня президент України Володимир Зеленський провів у Харкові нараду, на якій обговорив питання безпеки, підготовки до опалювального сезону та відновлення. Він також проінспектував найгарячіші ділянки, де російські війська відновлюють наступ.

Про результати Зеленський повідомив у своєму Telegram-каналі.

Група також заслухала доповідь Олександра Сирського, командира оперативно-стратегічного об’єднання”Хортиця”, про оборону Харківської області та наступальні дії в Бахмуті та інших регіонах.

Зеленський сказав: “Ми обговорили питання оборони від російських обстрілів, енергопостачання міст і сіл Харківської області, захисту енергетичних об’єктів, ремонту житла, соціальної сфери, гуманітарного розмінування тощо з відповідними органами влади-керівниками областей і міст, міністром енергетики, керівниками “Укренерго”,”Нафтогазу””.

На нараді чиновникам доручили підготуватися до опалювального сезону, відновити енергетичні об’єкти та фізично захистити їх від російських атак.

“Все має бути зроблено, і деякі речі мають бути зроблені зі значним випередженням графіка. Завтра я очікую від Уряду детального звіту щодо проекту відновлення. Військові отримають окремі доручення”,-сказав Зеленський.

Читайте також:  Зеленський підписав закон про призов резервістів у армію без оголошення мобілізації

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.