facebook

Що робити, щоб хліб завжди був свіжим: лайфгак, який стане в пригоді

Таке буває, що після придбання в магазині хліб довго лежить на кухні і починає черствіти. Не варто відразу відправляти його на сухарі. Адже ще є можливість освіжити його.

Раніше ми розповідали, навіщо класти туалетний папір на дно сковорідки. Якщо у вас залишилася черства буханка хліба і ви думаєте, що з неї приготувати, краще спочатку спробувати її освіжити. Тим більше, що для цього вам знадобиться лише серветка або чистий рушник. Спочатку промокніть матеріал, а потім обгорніть ним здобу.

Паралельно нагрійте духовку, відправте всередину загорнутий у серветку хліб. Зверніть увагу, що він повинен “відмокати” до цього приблизно п’ять хвилин.

Залишіть хліб у духовці на 15-20 хвилин. Після такої маніпуляції він знову стане свіжим, м’яким та запашним.

Як освіжити черствий хліб в мікрохвильовій печі


Загорніть хліб у злегка вологий паперовий рушник. Поставте його в мікрохвильовку і включіть нагрів. Залежно від ступеня черствості хліба йому знадобиться 10-40 секунд, щоб повністю розм’якнути. Після нагрівання зніміть папір і дайте хлібу трохи охолонути.

Хліб після мікрохвильовки стане м’яким ненадовго. Його відразу треба з’їсти.

Як освіжити черствий хліб за допомогою селери
Якщо у вас є стебла селери, з їх допомогою можна зробити черствий хліб м’яким. Для цього вам знадобляться великі упаковки або пакети на застібці. Помістіть в пакет хліб і 2-3 стебла селери. Поставте в холодильник на кілька годин, а ще краще – на ніч. За ніч селера віддасть свою вологу хлібу, а сам овоч висохне.

Як розпарити черствий хліб в духовці
Розігрійте духовку до 180 градусів. Відірвіть шматок фольги, щоб загорнути хліб. Помістіть хліб у фольгу на деко в духовку. Якщо хліб нарізаний на скибочки, то він розпариться за 5 хвилин, а цілий буханець залиште на 20 хвилин. Після того, як ви дістали хліб з духовки, дайте йому охолонути у фользі.

Читайте також:  Фургон із хлібом розчавив авто: пасажирка загинула. Моторошні фото та відео

Як зробити черствий хліб свіжим на плиті
Покладіть хліб у сито і поставте в каструлю. На дно каструлі налийте воду, щоб до сита залишилося близько 10 сантиметрів. Увімкніть газ і доведіть воду до кипіння. Тримайте хліб над киплячою водою 5 хвилин. Шматочки хліба періодично можна повертати, щоб вони розм’якшилися рівномірно.

Шукайте деталі в групі Facebook