facebook

Вони бояться українських безпілотників: окупаційні війська “намалювали” Ту-95 в Енгельсі

Російські окупанти намагаються обдурити українські спецслужби. Але аналітики кажуть, що їм це не вдасться.



Російсько-окупаційні війська вирішили «обдурити» українську розвідку і почали розмальовувати бомбардувальники Ту-95 МС на стратегічному аеропорту Енгельс, який постійно атакувався.

Супутникові знімки Planet Labs з території військового об’єкта РФ опублікувало видання The WarZone. Блогери помітили, що під «літаком» немає тіні.

Малюнки відповідають розмірам справжніх бомбардувальників, розташованих на злітній смузі аеропорту. Згідно з фото, другий «літак» ще не добудований.

Видання допускає, що для виготовлення «фіктивної мішені» росіяни могли використати дешеву тканину, хоча «вертикальність» зображення більш характерна для самої картини.

Крім того, росіяни поставили біля Ту-95 шини (нібито для «захисту» від атак безпілотників), щоб надати приманкам більшої реалістичності.

За логікою ворога, ці приманки введуть в оману супутникове «око», коли Україна знову планує атакувати аеропорт. Однак аналітики відзначають, що це “очевидно не спрацює” – на супутникових знімках з високою роздільною здатністю силует приманки можна чітко відрізнити від справжнього літака.

Окремі супутники дозволяють побачити більше – наприклад, зображене на фото не є тривимірним об’єктом. Крім того, за логікою окупантів, ці безпілотники заплутали б стрільців безпілотників і сплутали інфрачервоні датчики прицілу.

Експерти сходяться на думці, що відрізнити приманку від справжнього Ту-95 в поганих погодних умовах і на знімках з низькою роздільною здатністю буде складно.

Росія «захищає» Ту-95
Росія неодноразово відправляла стратегічні бомбардувальники Ту-95 для участі в ударах по материковій частині України.

З цієї причини Ту-95 став «важливою мішенню» для українських атак у глибині Росії. Лише за кінець серпня ГУР знищила п’ять літаків в аеропортах РФ ударами безпілотників диверсантів. Після чергової атаки на авіабазу Сольці, коли згорів один із Ту-95, Росія почала “захищати” бомбардувальники шинами, над чим висміяли експерти.

Читайте також:  Притула підірвав мережу постом про російські кип'ятильники для ЗСУ

Як зазначив авіаційний аналітик Костянтин Криволап, єдиний спосіб захиститися від постійних атак БПЛА – це безперервні перельоти бомбардувальників з одного аеропорту в інший.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.