facebook

Коли буде перший сніг в Україні: повідомлення від метеорологів

Стало відомо, коли в Україні випаде перший сніг.Метеорологічна служба не назвала точної дати, але спрогнозувала приблизний час.

Такою інформацією поділилась під час прес-конференції доктор фізико-математичних наук в галузі метеорології Вазіра Мартазінова.

Отже, за словами метеоролога, глобальне потепління принесло українцям істотніші кліматичні зміни, ніж ми думали. Незважаючи на те, що зими ніде не поділися, вони стали набагато тепліше. Наприклад, в Україні глобальне потепління «відібрало» близько 10 градусів морозу взимку. Іншими словами, без нього наші зими були б набагато суворішими. З іншого боку, останнім часом вони стали більш м’якіші.

І незважаючи на те, що зима стала набагато комфортнішою та теплішою, сніг все рівно випадає. І сніговий покрив може триматися досить довго. Отож і цьогоріч сніг також узимку буде.

Цьогоріч, вже з перших днів жовтня ми відчуємо істотне похолодання. Температура повітря значно знизиться, проте не настільки щоб чекати снігу. Перший сніг, за прогнозами науковиці, має випасти в передзимовий період. Вазіра Мартазінова каже, що це середина листопада.




“Перший сніг ми з вами можемо очікувати в передзимовий період. Передзим’я – це середина листопада. Він випаде і зникне. Ось вам і буде перший сніг. І потім наступний сніг – так само”,
– сказала Мартазінова.

 

Читайте також:  В Україну йде сильне похолодання і дощі: синоптики уточнили, де і коли зіпсується погода

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.