facebook

Пенсії в Україні у 2024 році масштабно перерахують за новими правилами: скільки отримають пенсіонери

В Україні у 2024 році пенсії перераховуватимуть за новими правилами. При цьому в середньому українці матимуть змогу отримувати на 500 грн більше наступного року.

В Україні у 2024 році проведуть перерахунок пенсій за новими правилами (при цьому в середньому українці зможуть отримувати на 500 грн). Про це йдеться в матеріалі



“Обозрєватєль”.

На сьогоднішній день останнє масштабне осучаснення пенсій в Україні відбулося в 2017 році. Тоді, як пояснив колишній міністр соціальної політики Андрій Рева, який керував цим процесом, у формулі розрахунку пенсій замість застарілої зарплати всім встановили на той момент сучасний показник зарплати 3764 грн (за законом враховується середня зарплата за три роки).

Це призвело до різкого підвищення пенсій у більшості українських пенсіонерів. Замість осучаснення пенсій в Україні проводять щорічну індексацію. Її розмір рахують як сукупність від половини тогорічної інфляції та 50% від середнього за три роки зростання зарплат. На отриманий відсоток збільшують зарплату, яка врахована у формулі розрахунку пенсій.

Як «осучаснюватимуть» пенсії за новими правилами, в Кабміні ніхто не поки не знає. Наразі Міністр соціальної політики Оксана Жолнович анонсувала введення балів і пояснила:
Якщо пенсіонер отримує середню зарплату, то вона враховується 10 балів, якщо вище – 11 балів.

“У нас і зараз у формулі є коефіцієнт заробітної плати. Якщо зарплата дорівнює середній, це коефіцієнт 1, а якщо, наприклад, на 10% вище, то це коефіцієнт 1,1. Вони не знають дробу і будуть бали використовувати?” – сказав Рева.

 

Читайте також:  Пригoтyйтеcь! Кaбмiн yхвaлив нoвy цiнy нa гaз для нaсeлeння

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.