facebook

Сонячна активність зменшується: Коли буде наступна магнітна буря і як до неї підготуватися

29 вересня на Землі зафіксували магнітну бурю. З суботи 30 вересня ситуація стабілізується і сонячна активність знизиться.



Однак 1 і 2 жовтня це явище повториться. Що робити метеочутливим людям у період між магнітними бурями та як до них підготуватися.

Так, 1 жовтня очікується магнітна буря середнього ступеню, а 2 – слабкого.

Магнітні бурі є частою причиною дискомфорту для людей з проблемами серцево-судинної системи та схильністю до головного болю. Останні наукові дослідження показали, що сонячні магнітні бурі негативно впливають на синтез мелатоніну в організмі, впливаючи на самопочуття.

Мелатонін – це гормоноподібна речовина, яка бере участь у регуляції циклу сну та виробляється в залозі, яка називається епіфізом або шишкоподібним тілом. Шишкоподібна залоза найкраще працює в молодості, після 40 років кількість мелатоніну починає зменшуватися. Це підвищує чутливість організму до сонячних бур.
За словами Цюрака, мелатонін допомагає при безсонні, головному болі або коливанні тиску. Перш ніж приймати його варто порадитися з лікарем. Адже мелатонін заборонений, якщо у вас епілепсія, цукровий діабет чи онкологічні захворювання.

Метеозалежним людям лікарі радять пити більше води, обмежити споживання алкоголю та солі, уникати стресів і нервових перенапружень під час сонячних бур. Крім того, важливо висипатися та уникати стресу для організму, щоб полегшити симптоми.

Читайте також:  "Жахлива біда маскується аж до максимального ураження організму, аналізи не віщують трагедії": лікар про штам "Омікрон"

Шукайте деталі в групі Facebook