facebook

Не даруйте і не приймайте квіти в горщиках

Безневинні на перший погляд подарунки не тільки виглядають безглуздо, але й можуть принести неприємності.



У більшості домогосподарств є квіти для домашнього вжитку. І багато хто вважає, що квіти можна купувати в якості подарунків для друзів, колег та рідних. Але є багато нюансів, і це не просто питання вивіски.

Чи припустимо дарувати кімнатні квіти в горщиках, і чому такий подарунок сподобається не всім. Крім того, ви дізнаєтеся, чи варто приймати такий “подарунок” від друга або незнайомця.

Чому не варто дарувати квіти в горщиках -логічний аргумент

Вважається, що квіти в горщиках-найкращий варіант подарунка для жінок. Однак це не так. Необхідно враховувати кілька факторів:

Квіти потребують догляду-людина, яка ненавидить доглядати за рослинами і ніколи не згадає їх полити, пересадити чи підгодувати, навряд чи зрадіє такому подарунку;

Квіти можуть зів’янути -це дуже засмучує людину, особливо якщо подарунок дуже символічний для неї;

деякі квіти викликають алергію, і людина може навіть не підозрювати, які саме вазони в кращому випадку викличуть напад нежитю (а в гіршому-госпіталізацію або навіть смерть);

Чому не можна дарувати квіти в горщиках -прикмети.

В езотеричному буддизмі дарування квітів у горщиках вважається вкрай небезпечним як для дарувальника, так і для одержувача. Вважається, що кімнатні рослини можуть “наситити”людину енергією і передати її їй.

Іншими словами, злі люди можуть”передати” вам негатив через такі подарунки. Крім того, існує легенда, що якщо зів’яла квітка в горщику, яку дарують, то вона принесе в дім нещастя.

Люди, які вірять в такі теорії, не знають, що робити, якщо їм подарували квітку в горщику. Але відповідь проста. Якщо ви боїтеся прикмет, просто ввічливо відмовтеся.

Читайте також:  Лазарева субота: що не варто робити в цей день

Кому дарувати квіти в горщиках

Якщо ви не вірите прикметам і дуже хочете подарувати квіти в горщиках, добре подумайте про всі”за”і”проти”. Той, хто любить квіти і вміє за ними доглядати, обов’язково оцінить їх по достоїнству.

Крім того, ви завжди можете запитати людину, чи хотіла б вона отримати квіти в горщиках. Сюрпризів не буває, але у вас не буде неприємного осаду, якщо ви помилитеся.

Іноді людина сама скаже вам, що вона хоче отримати в подарунок. У цьому випадку ситуація максимально спрощується. Можна обговорити тип квітів, з’ясувати конкретні побажання і повністю задовольнити бажання людини.

Які кімнатні квіти не можна приймати або купувати в подарунок?

Варто також поговорити про квіти, які не варто купувати. Уникайте отруйних рослин, таких як молочай, диффенбахія та олеандр.

Також не купуйте агресивні види квітів, які швидко ростуть і займають багато місця. Якщо людина не любить”вазони”, їй не сподобається і аспарагус чи фікус. Краще не вибирати квіти з сильним запахом, особливо якщо ви не впевнені,чи немає у людини алергії на них.

Квіти в горщиках, які можна дарувати

Наостанок, ось кілька рослин, які чудово підходять для подарунків. Якщо чоловік дарує квіти в горщиках, або якщо жінка, яка не дуже розбирається у “вазонах”, вибирає подарунок, зверніть увагу на наступні види

Сукуленти- алое, кактуси та ехеверії є чудовими подарунками;

Фіалки-прості у догляді та одні з найпопулярніших кімнатних рослин

Папороті-рослини в горщиках додають інтер’єру зелені. Вони не потребують особливого догляду і можуть рости в тіні;

Орхідеї- ці квіти вважаються символом елегантності і дарують довговічну красу, але вимагають належного догляду.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.