facebook

Сильне похолодання ввіоветься в Україну, про тепло можна забути: прогноз синоптика

В Україні перші дні жовтня 2023 року будуть досить холодними, особливо вночі. Погода буде мінливою, періоди потепління буде змінювати холод, хоча наприкінці місяця очікується плавне зниження температури.

Такими даними з “Телеграфом”



поділився народний синоптик Володимир Деркач. На самому початку жовтня вночі температура буде доходити до заморозків, хоча вдень ще буде досить тепло.

“Початок жовтня буде досить прохолодний: температура вночі низька – до заморозків, але вдень ще буде досить тепло. Але така погода спостерігатиметься тільки в перші дні місяця, а далі на диво потепліє: будуть досить погожі дні, як для цього періоду осені. Кінцівка першої декади жовтня знову з похолоданням і невеликими дощами. Цей процес займе і початок другої десятиденки місяця, хоча сильних холодів не очікується”, — прогнозує народний синоптик.

На початку другої декади жовтня, в Україну несподівано увірветься майже літнє тепло. Та за словами Володимира Деркача, цей період триватиме не довго.

“Приблизно одразу після Покрови (14 жовтня за юліанським календарем – Ред.), прийде третє бабине літо і буде досить сухий період, хоча температура вночі опускатиметься все нижче, але заморозків в цей період не очікується”, — прогнозує Деркач.

Початок останньої декади жовтня ще збереже помірне, як для осені, тепло.

“Але вже з середини цієї десятиденки температура почне поволі знижуватись, хоча сильного похолодання не варто очікувати: все буде плавно переходити до вологої і холодної осені, а далі — до зимової погоди”, — підкреслює народний синоптик.

 

Читайте також:  “Мінімум на 20%”: повідомили реалії про підвищення цін на комунальні послуги

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.