facebook

З наступного року уряд Німеччини вдвічі скоротить допомогу біженцям

У наступному році федеральний уряд Німеччини планує вдвічі скоротити федеральну допомогу, яку  вона надає федеральним землям для покриття витрат на прийом та інтеграцію біженців у 2024 році. Причина – скорочення бюджету на тлі стрімкого зростання інфляції після кількох років великих витрат.

Рішення торкнеться більше 1 млн людей, які шукали притулку в ФРН після початку повномасштабного вторгнення рф в Україну.

“У понеділок Берлін поінформував (регіони), що виділить максимум 1,7 мільярда євро на підтримку витрат біженців у 2024 році, порівняно з 3,75 мільярда євро цього року, повідомили два джерела в уряді. Представник міністерства фінансів заявив, що зустріч федерального уряду та урядів регіонів у понеділок з цих питань не дала результатів перед запланованою консультацією з канцлером у листопаді”, – йдеться у публікації. – 



пише Reuters.

Він, додали джерела Reuters, також скасує внесок у витрати на підтримку й інтеграцію біженців із України.

Представник Міністерства фінансів заявив, що зустріч федерального уряду й урядів земель із цих питань не дала результатів.

Читайте також:  Безробітні, студенти і мами в декреті зможуть отримати допомогу від Мінсоцполітики: кому доплатять від 25% до 100%

Шукайте деталі в групі Facebook