facebook

“Долар стрибає, курс на межі”: експерти пояснюють, чи варто поспішати до обмінників

Курс долара в українських обмінниках знову підвищився. Ці коливання змусили українців понервувати. Вартість єдиної європейської валюти падає.



Станом на ранок 26 вересня середній курс долара в Україні зріс на п’ять копійок-до 38,30 гривень, а євро подешевшав на п’ять копійок-до 41,05 гривень, повідомляє РБК-Україна.

На валютному ринку долар купували в середньому по 37,80 грн, а євро- в середньому по 40,35 грн.

Офіційний курс долара, встановлений НБУ, не змінився з 21 липня минулого року і становить 36,5686 гривні за долар; офіційний курс євро станом на 26 вересня становив 38,8724 гривні(-0,0256 гривні)за євро.

Стабільний обмінний курс

За даними НБУ, ситуація на валютному ринку в цілому стабільна, а підвищення курсу долара зумовлене ситуативними факторами.

Водночас здатність НБУ врівноважувати валютний ринок залишалася сильною. Міжнародні резерви України залишаються на найвищому рівні завдяки продовженню державного фінансування: на кінець серпня вони перевищили 40 мільярдів доларів США.

НБУ також заявив, що за нинішнього монетарного режиму в край важливо підтримувати довіру до національної валюти, оскільки курсова стабільність залишається головним якорем для очікувань економічних агентів.

Зазначимо, що у вересні курс долара зріс до 38,60 грн., але з того часу знизився.

Читайте також:  "Нацбанк змінив фіксований курс, люди йдуть в обмінники": Експерти сказали, коли долар рине вгору

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.