facebook

Ціни на картоплю незабаром зростуть: час запасатися на зиму

Ціни на картоплю в Україні значно нижчі, ніж у цей час минулого року. Саме час запасатися цим овочем на зиму. Втім, українцям не радять купувати картоплю для тривалого зберігання.



Микола Гордійчук, віце-президент Української асоціації виробників картоплі, пояснює, чому не варто збирати картоплю взимку.

Цього річний врожай картоплі в Україні був рекордним, каже Гордійчук. Особливо рясно овоч вродив у Чернігівській, Київській, Львівській, Тернопільській та Волинській областях. Завдяки цьому фермери мали гарний врожай як нагородах, так і на полях.

Але зараз у виробників з’явився інший головний біль. Картопля все ще збирається в промислових масштабах, а сховищ для неї не вистачає. Тому фермери намагаються продати надлишки. Це призвело до низьких і дуже привабливих цін на картоплю на ринку вданий час. Наприклад, ціна кілограма картоплі на ринку становить 8-12 гривень. Ціни в супермаркетах не набагато вищі.

Якщо ви хочете запастися картоплею на зиму, то зараз саме час це зробити. Однак Микола Гордійчук радить українцям запасатися картоплею зараз, коли вона найдешевша. Або, якщо вже купувати, то обирати щось трохи дорожче. Адже фермери зараз продаватимуть неякісні коренеплоди, які не витримають тривалого зберігання.

“Цього року я вважаю, що проблеми з якістю та падіння ціни на картоплю є тимчасовими. Це пов’язано з тим, що багато фермерів продають свою картоплю, тому що у них багато картоплі, а зберігати її ніде. Тому ціна, яку ми купуємо у фермерів, коливається від 4 гривень 50 копійок до 5-6 гривень”, – каже Гордійчук.

Тому, якщо ви купуєте картоплю для тривалого зберігання, не варто спокушатися на найнижчу ціну, а купити трохи дорожче”.

Тенденція низьких цін на картоплю повинна закінчитися приблизно в середині жовтня. До того часу фермери викопають весь урожай цього овоча і продадуть все, що не відповідає стандартам. Коли це станеться, ціна на картоплю швидко зросте.

Читайте також:  “Ціни злетять”: в Україні різко подорожчають продукти харчування

Шукайте деталі в групі Facebook