facebook

Нові штрафи для водіїв з 1 жовтня: за що будуть карати

В Україні з 1 жовтня буде введено в дію зимову редакцію Правил дорожнього руху (ПДР) України. Згідно з нею  водіям в Україні необхідно буде включати денні ходові вогні або ближнє світло фар поза межами міста. В іншому випадку, патрульні поліцейські можуть їх оштрафувати на суму від 425 до 510 гривень.



Так, пункт 9.8 ПДР передбачає обов’язково включати денні ходові вогні або ближнє світло фар за межами населених пунктів у період з 1 жовтня по 1 травня. Штраф за порушення цього правила становить від 425 до 510 грн.

Крім того, з 1 жовтня до 1 травня припиняється дія дозволу на підвищення швидкості до 80 км/год на деяких дорогах. Їх список визначає місцева влада.

Штрафи за перевищення швидкості в Україні диференційовані. Вони залежать від фактичної швидкості руху транспортного засобу та наслідків такого руху:

за перевищення встановленої швидкості більш ніж на 20 км/год. сплачується 340 грн;
більш як на 50 км/год – 1700 грн;
перевищення встановленої швидкості, що призвело до створення аварійної ситуації – 3400 грн. (з подальшою можливістю позбавлення прав).

Правоохоронці щодо водіїв, які їздять поза населеними пунктами без включених денних ходових вогнів або ближнього світла фор, зазвичай складають адміністративні протоколи за ч. 2 ст. 122 Кодексу про адміністративні правопорушення. Ця стаття передбачає штраф за порушення правил використання зовнішніх освітлювальних приладів.

Читайте також:  Пара зайнялась сексом посеред парку й потрапила в кадр

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.