facebook

Українські біженці масово виїжджають з Польщі

Польща та Німеччина стали лідерами за кількістю біженців з України.



Сотні українських біженців намагаються виїхати з Польщі. Німеччина пропонує українцям безкоштовні мовні курси, високі щомісячні виплати і доступ до ринку праці.

Про це йдеться у статті OBOZREVATEL.

З серпня 2022 року понад 410000 українців отримали тимчасовий захист у Німеччині.

Водночас 70000 переїхали до сусідньої Румунії та 40000-до Італії.

“Ми не говоримо про українців, які перетнули кордон минулого року, ми говоримо про біженців, які пересуваються в середині ЄС. Наприклад, 350000 виїхали з Польщі і майже 50000- з Чехії”, -йдеться у повідомленні.

Польща та Німеччина є лідерами за кількістю біженців з України. Українці дізнаються про більш привабливі умови життя в Німеччині від родичів та друзів.

Згідно з опитуванням Платформи EWL та Центру східноєвропейських досліджень Варшавського університету, 43% біженців переїхали до Німеччини за рекомендацією друзів.

Зазначається, що біженців найбільше цікавить не зарплата, а соціальні виплати.

“Так, 42% українців переїхали до Німеччини через вищі виплати, і лише 27%-через вищу зарплату”.99% українських біженців навчаються, щоб інтегруватися в Німеччині. Діти навчаються у місцевих школах, а дорослі відвідують безкоштовні курси німецької мови. Лише 31% біженців знайшли роботу.

Українцям надається допомога.

Наприклад, сім’я біженців, що складається з матері, двох дітей у віці 5-18 років і дорослої жінки (бабусі), має право на щомісячну виплату в розмірі 1700 євро.

За словами Міхаліни Селевич, директора з міжнародного розвитку EWL Group, якщо війна продовжиться і міграційна тенденція збережеться, то наступного року українці стануть найбільшою іноземною групою в Німеччині.

“Якщо війна продовжиться і поточні міграційні тенденції залишаться на тому ж рівні, українці можуть стати найбільшою іноземною групою в Німеччині вже у 2024 році.

Читайте також:  Пoжeжники, які гасили румунський монастир св. Міни плакали, ікону Богородиці не торкнулося пoлум’я (фото)

Шукайте деталі в групі Facebook