facebook

Зимові запаси: в Україні падають ціни на моркву та цибулю

В Україні падають ціни на овочі. Найбільше подешевшали морква та цибуля. Ті, у кого є місця для зберігання, можуть запастися на зиму.



Вітчизняні фермери змушені продавати моркву за рекордно низькими цінами. Причина-“катастрофічно низький попит”. Про це заявили аналітики проекту EastFruit. Наразі морква продається лише на основі раніше укладених контрактів.

Реалізувати будь-які інші обсяги дуже складно. Як наслідок, ціна на овоч продовжує падати. Оптовики  пропонують моркву по 5-8 грн за кг. Це всередньому на 18% дешевше, ніж минулого тижня.

Багато фермерів вирішили збільшити площі підкорене плодами в цьому році. Погода була сприятливою для виробництва. Пропозиція моркви на ринку продовжує збільшуватися, що негативно позначилося на ціноутворенні.

Наразі овоч продається в Україні за середньою ціною на 64%нижчою, ніж за аналогічний період минулого року. Фермери не очікують, що ситуація покращиться, оскільки пропозиція в рази перевищує попит, а темпи продажів є недостатніми.

Ціни на моркву в супермаркетах

Середня ціна на моркву в українських супермаркетах становить 9,73 грн/кг; в торговельних мережах”Ашан”та”Варус”моркву можна купити дешевше-8,60 грн/кг та 8,70 грн/кг відповідно.

У серпні морква продавалася всередньому по 16,73 грн/кг.

Ціни на цибулю в супермаркетах

Ціна на цибулю в Україні також суттєво впала. Минулого місяця її пропонували по 22,51 грн/кг, а у вересні вже по 12,25 грн/кг.

У супермаркетах “Новус” цибуля продається по 10,59 грн/кг. Багато людей купують її там, тому що на ринку вона коштує набагато дешевше.

Читайте також:  “Спитав чи є телефон з ліхтариком, щоб глянути горло”, – прикарпатка обурена роботою медиків у районній лікарні

Шукайте деталі в групі Facebook