facebook

Місцями пригріє до +30: Прогноз на четвер 21 вересня

Україною поміж антициклонних обіймів бродить атмосферний фронт. Він трохи лінивий, чи то побоюється «бабиного літа»: так невпевнено сіє короткочасним дощем, інколи лякає грозами, а місцями – туманами, а десь періодично дує вже свіжим подихом осені.



Така синоптична ситуація прогнозується на Україні в четвер 21 вересня. Сонячно, сухо та тепло. Лише Чернігівщиною, Одещиною та Вінниччиною може пробігтися локальний дощ.

Вітер очікується помірний, південно-східного напрямку.

Погода в Україні поточного тижня залишатиметься достатньо теплою – температура повітря становитиме від +22 до +27 градусів. Вночі температура повітря становитиме від +8 до +14 градусів, але на півдні та Закарпатті нічні температури будуть набагато вищими – близько +17 градусів. Такі ж погодні умови будуть триматися і в останній тиждень вересня.

У Києві на дощ очікувати не варто. Погода буде комфортною, сонячною, сухою, а в повітрі вітатиме до +25 градусів.

Синоптик навіть попереджує про рекордне потепління – місцями прижарить до +30.

Прикмета:

За цибулею визначали прийдешню зиму: якщо на цибулині багато “одежинки” – бути холодній зимі. Для цього дня характерна мряка. Наші пращури слідкували за ялинковими шишками: якщо вони виросли низько – до ранніх морозів, а якщо вгорі – слід чекати на справжній холод у кінці зими.

Читайте також:  "Тотальна гроза хлине на ці області України прямо завтра, потоки води заллють вулиці цих міст": синоптики про погоду

Шукайте деталі в групі Facebook