facebook

Після повернення з-за кордону ухилянтів чекатимуть юридичні проблеми

Через складність процедури екстрадиції масового повернення втікачів від війни сподіватися не варто.



Радник Офісу президента Михайло Подоляк пообіцяв, що громадяни України, які ховаються від війни за кордоном, зіткнуться з “юридичними проблемами” після повернення додому.

Про це він говорив під час ефіру з російською опозиціонеркою та публіцисткою Юлією Латиніною. tsn.ua

За його словами, щодо втікачів, які придбали фіктивні довідки і виїхали за кордон, будуть судові рішення, оскільки такий документ “є проявом корупційної дії”.

“На основі цього треба буде звертатися в суди тих країн, де вони перебувають як біженці з певними юридичними статусами, щоб їм це скасували, і в судах цих країн довести, що ця людина отримала довідку не належним чином”, – зауважив Михайло Подоляк.

Водночас він визнав складність юридичної процедури екстрадиції ухилянтів з країн Заходу, де вважають, що людина має право боятися воювати, тому вважає, що в такий спосіб на масове повернення цих людей сподіватися не варто.

“Але будуть реєстри людей, які отримували фіктивні довідки і тоді в них будуть проблеми вже при поверненні до України, будуть йти юридичні процедури. Якщо вони добровільно зараз не повертаються, то коли війна закінчиться у них будуть певні юридичні проблеми – будуть вияснятися підстави, на яких вони покинули країну, тощо”, – наголосив Подоляк.

Нагадаємо, раніше представник президента у Верховній Раді, член парламентського комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Федір Веніславський повідомив про юридичні підстави, які дозволяють повернути з-за кордону військовозобов’язаних чоловіків, які виїхали з України, купивши довідки у корумпованих посадовців військово-лікарської комісії (ВЛК).

Читайте також:  Директор школи влаштував заробіток на вчительці, яка виїхала за кордон

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.