facebook

“Як раніше” тепер не буде: в ЄС кардинально змінять правила в’їзду для українців

З 2024 року українці повинні будуть отримувати спецдозвіл ETIAS, заповнювати спеціальну анкету та платити 7 євро, аби потрапити у більшість країн ЄС.



Про це йдеться на сайті Європейського Союзу.

З наступного року близько 1,4 мільярду громадян, серед яких є й українці, з понад 60 безвізових країн необхідно буде мати дозвіл на в’їзд до більшості країн Євросоюзу.

“Маючи чинний дозвіл на в’їзд ETIAS, ви можете в’їжджати на територію цих європейських країн так часто, як захочете, для короткострокового перебування – зазвичай до 90 днів протягом будь-якого 180-денного періоду. Однак це не гарантує в’їзд. Коли ви приїдете, прикордонник попросить показати ваш паспорт та інші документи й підтвердити, що ви відповідаєте умовам в’їзду”, – зазначається у документі.

За 7 євро необхідно подати заявку на отримання дозволу на в’їзд ETIAS, термін якої становить три роки. Вона обробляється протягом кількох хвилин, але іноді й протягом чотирьох днів. Якщо попросять надіслати додаткові інформацію або документи – термін розгляду збільшиться до 14 днів, або до 30, якщо запросять на співбесіду.

Що треба для перетину кордону з ЄС з 2024 року
До покупки квитків та бронювання житла необхідно завчасно підготувати закордонний паспорт та подати заявку на отримання дозволу на в’їзд ETIAS на офіційному сайті, яка коштує 7 євро.
Переконатися, що паспортні дані збігаються із зазначеними у своєму дозволі ETIAS, інакше відмовлять на в’їзд у країну;
Переконатися, що дозвіл на в’їзд ETIAS ще дійсний;
Перевірити, як довго можна залишатися в країнах Європи, які вимагають ETIAS;
Переконатися, що паспорт є дійсним протягом трьох місяців після передбачуваного виїзду з європейських країн, які просять надати ETIAS, інакше відмовлять у в’їзді.
Водночас збір у 7 євро можуть не сплачувати громадяни до 18 років та після 70 років, а також якщо чоловік/дружина/ зареєстрований партнер/дитина/батько/мати є громадянином країни Європейського Союзу.

Читайте також:  Більше 140 тисяч! На роботодавців чекають величезні штрафи за неоформлених працівників

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.