facebook

Ви боялися дистанційки: Очна, дистанційна, сімейна, екстернат — у Раді зробили заяву, як навчатимуться діти у школах

Батькам нагадали, як можуть навчатися школярі.



Розпочався новий навчальний рік за умов повномасштабної військової агресії. Деякі батьки почали звертатися до Міносвіти щодо форми навчання. Деталі опубліковано на сайті Верховної Ради.

Повідомляється, що батьки стали скаржитися на те, що їм у школах відмовляють у зарахуванні чи переведенні дітей на іншу форму навчання.

Зокрема, чиновники вирішили нагадати, що повна загальна середня освіта в Україні може проходити:

Очно;
Дистанційно;
За мережевою системою;
За екстернатною формою;
За сімейною чи домашньою формою;
За допомогою педагогічного патронажу згідно з частиною 3 статті 4 Закону України “Про повну загальну середню освіту”.
У Міносвіти наголосили, що всі ці форми навчання школи в країні мають забезпечувати й батьки учнів та учениць мають право обрати будь-яку з цих форм навчання.

Зокрема, управління у сфері освіти та школи зобов’язані забезпечувати навчання за цими формами на вимогу батьків чи інших законних представників дитини.

Також згідно з рішенням Міносвіти вивчення предметів лише українського компонента освітніх програм в окремо означених школах — можливість, якою можуть скористатися учні та учениці, які виїхали за кордон та навчаються в іноземній школі за місцем перебування.

Водночас батьки або законні представники дитини мають право вибрати будь-яку форму навчання в інших школах і не зобов’язані переводити дітей на навчання за цією програмою.

Заклади загальної середньої освіти не мають права відмовляти учням у зарахуванні чи переводі на іншу форму навчання на підставі такого рішення.

Крім цього, школи можуть зараховувати дітей для навчання за індивідуальною формою, незалежно від наявності вільних місць у класі.

Читайте також:  Скільки коштуватиме навчання за контрактом для українських студентів – у МОН назвали цифри

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.