facebook

Загальна мобілізація: ТЦК почали вручати повістки пенсіонерам

Пенсіонерам почали вручати повістки.



В Україні триває загальна мобілізація, в рамках якої вручаються повістки чоловікам віком від 18 до 60 років. При чому територіальні центри комплектування (ТЦК) почали вручати повістки та пенсіонерам. Адвокат Артем Заїка у TikTok прояснив ситуацію.

Бувають випадки, коли представники ТЦК вручають повістку чоловікам, попри те, що у них є 1,2 чи 3 група інвалідності, і це підтверджується пенсійним посвідченням.

У цьому документі є інформація, яким законом призначили людині виплату. Наприклад, якщо у разі встановлення групи інвалідності, тоді на підставі чого та яку групу.

Адвокат пояснив, чому навіть пред’явивши пенсійне посвідчення таким громадянам все одно вручають повістку та зобов’язують з’явитися до ТЦК.

Річ у тому, що навіть таким громадянам потрібно стати на військовий облік та пройти військово-лікарську комісію (ВЛК), яка й має підтвердити непридатність за станом здоров’я громадянина до військової служби.

Тільки за результатом ВЛК такого чоловіка можуть визнати придатним або непридатним до військової служби.

Якщо він може бути визнаний обмежено придатним за станом здоров’я, то в період воєнного стану може нести військову службу, але не на передовій, а, наприклад, у тилу.

Це означає, що особи з інвалідністю також можуть бути військовозобов’язаними, їм можуть підібрати посаду з військових спеціальностей, які підходять до його стану здоров’я.

Адвокат наголосив, що особи з інвалідністю зобов’язані взяти повістку та з’явитися до ТЦК, також вони не мають права згідно з українським законодавством відмовитися вже на місці від проходження ВЛК.

Виходить, що і такої категорії громадян можуть на вулиці або в будь-якому іншому громадському місці вручити повістку та зобов’язати з’явитися до ТЦК за нею.

Читайте також:  "У вашої дружини відмовили всі органи": спливли деталі страшної смерті через ліки в Україні

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.