facebook

Євросоюз змінить правила в’їзду для українців: як отримати дозвіл на відвідування країн

Євросоюз з 2024 року посилить правила в’їзду для українців. Їм буде потрібний спеціальний дозвіл на відвідування країни – ETIAS.



Євросоюз змінить правила в’їзду для українців: як отримати дозвіл на відвідування країн – today.ua
Дозвіл на подорож ETIAS є новою вимогою щодо в’їзду, яку запровадив Європейський Союз. Він стосується безвізових туристів, які планують відвідати будь-яку із 30 країн. Дозвіл знадобиться громадянам 60 безвізових країн, зокрема, українцям.

Як отримати дозвіл на відвідування країни
Мандрівникам потрібно буде подавати заявки на портал Європейської системи інформації та авторизації для подорожей. Їм потрібно мати при собі паспорт, який діє понад три місяці та адресу електронної пошти. Туристи заповнюватимуть спеціальну онлайн-форму та сплачуватимуть збір у розмірі 7 євро.

Дозвіл на подорож ETIAS надасть право протягом 90 днів перебувати у будь-якій із 30 європейських країн. Загалом він діятиме протягом трьох років, або до закінчення терміну дії паспорта, зазначеного у заявці.

Щоб отримати дозволи на поїздку ETIAS, не потрібно надавати консульство. Біометричні дані не збиратимуться. Заявки можна буде подавати в онлайн-режимі.

На сайті ETIAS зазначено, що 95% заявок зазвичай одержують рішення протягом кількох хвилин після подання. За необхідності проведення додаткових перевірок час обробки може тривати до 96 годин.

Якщо від заявника потрібні додаткові документи, час обробки може тривати до чотирьох тижнів. У відхилених заявках буде зазначено причину, а також надано інформацію про орган чи країну, яка прийняла відповідне рішення. Заявники мають право оскаржити відмови, надавши запит до держави ЄС.

Вказано, що ETIAS можна використовувати лише для туризму, ділових та транзитних поїздок. Дозвіл перевірятиметься авіаперевізником, морським чи міжнародним перевізником. Без нього туристам не дозволять сісти на літак, автобус чи судно.

Читайте також:  "П'ята колона" в ЄС: нехай французи віддадуть свої землі Путіну, щоб той "зберіг обличчя"

Прикордонники при в’їзді до Шенгенської зони прийматимуть рішення про допуск мандрівника з огляду на дані в системі EES, затвердженого ETIAS та проїзних документів мандрівника.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.