facebook

Українців пускатимуть до країн ЄС по-новому: Що зміниться

Українці подорожуватимуть до країн ЄС за новими правилами.



2024 року набудуть чинності нові правила в’їзду до Євросоюзу, які торкнуться також громадян України. З 2024 року туристи, які прагнуть відвідати ЄС, мають отримати спеціальний дозвіл на поїздку (ETIAS). Про це повідомляє “Ти ж не юрист”.

ETIAS – нова вимога для безвізових мандрівників, які прибувають до однієї з 27 країн Шенгенської угоди, Болгарії, Румунії або Кіпру. Цей дозвіл буде потрібний громадянам 60 країн, включаючи Україну.

“Щоб подати заявку на оформлення ETIAS, необхідно надати паспорт, дійсний протягом понад 3 місяців, вказати електронну пошту, заповнити онлайн-форму та сплатити внесок у розмірі 7 євро”, – йдеться у повідомленні.

Після отримання дозволу туристи зможуть перебувати у будь-якій із 30 європейських країн протягом 90 днів протягом кожного 180-денного періоду.

“Дозвіл ETIAS буде дійсним протягом трьох років або до закінчення терміну дії паспорта, використаного при подачі заявки”, – пояснюють фахівці.

Дипломати зазначають, що ETIAS не є візою, тому туристам не потрібно буде звертатися до консульств та надавати свої біометричні дані.

Подібні дозволи на перебування вже діють у США, Канаді та Австралії. Тепер система ETIAS ще не запущена, тому мандрівникам не потрібно заздалегідь оформляти дозволи.

Читайте також:  Дуже довго вбивав. Батько Даринки Лук’яненко не витримав і звернувся до влади. Віддайте його мені!

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.