facebook

Пересуватися Європою стане важче: українцям у яких країнах потрібно підготуватися

Українці – як і інші особи, що проживають в Європі – можуть зіткнутися зі скасуванням авіарейсів та збоями у роботі громадського транспорту в кількох країнах континенту. Причина – заплановане проведення страйків працівників перевізників. У зв’язку з цим слід планувати подорожі заздалегідь, а також обирати перевірених перевізників.



Наприклад, в Італії авіадиспетчери, що працюють в аеропортах по всій країні, страйкуватимуть протягом 8 годин з 10:00 16 вересня. “Деякі рейси не постраждають, оскільки Італійське управління цивільної авіації (ENAC) опублікує список гарантованих рейсів за кілька днів до початку страйку”, – йдеться в матеріалі Visit Ukraine.

Водночас, зазначається, на 18 вересня заплановано загальнонаціональний страйк працівників громадського транспорту. Який може спричинити серйозні перебої в роботі:

метро;
трамваїв;
автобусів.
У Франції найбільша профспілка авіадиспетчерів (SNCTA) закликала до загальнонаціонального страйку 15 вересня та 13 жовтня. Причина – незадоволення працівниками зарплатою та умовами праці.

Це може призвести до масштабних скасування рейсів. А також вплинути на польоти з інших країн.

У Бельгії страйк пілотів авіакомпанії Ryanair запланований на 14-15 вересня. “Аеропорт Шарлеруа вже був ареною страйків раніше у липні та серпні – тоді було скасовано сотні рейсів”, – нагадали аналітики.

А у Великій Британії на 13 і 20 вересня заплановано 24-годинні страйки в аеропорту Лутон (в Лондоні). Які, зазначається, “призведуть до незручностей пасажирів авіакомпанії Wizz Air”.

Крім того, прибиральники в аеропорту з 20 вересня страйкуватимуть протягом 4 днів – через проблеми з оплатою праці. Тоді ж почнуть страйкувати працівники автостоянки. Робити це вони збираються протягом 48 годин.

“Це може викликати затримки для пасажирів, які користуються автостоянкою, та автобусів, що прямують з автостоянки до терміналу аеропорту”, – зазначили аналітики.

Читайте також:  На лівійському узбережжі знайшли тіла 85-ти загиблих мігрантів

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.