facebook

Повинні знати батьки та діти: Коли тепер у школах будуть канікули

Воєнні дії на території України вносять корективи до навчального процесу в школах.



У межах цього навчального року, учні здобувають освіту за трьома форматами: очно, онлайн, та за змішаною формою. Відсутній однозначний формат для всіх учнів, оскільки це залежить від безпекової ситуації в регіоні та наявності укриття у школі. Кінцеве рішення приймається на місцях. Про це повідомляє 24 Канал.

Цього навчального року навчання триватиме на місяць довше, щоб надолужити пропущений матеріал в умовах війни через складні ситуації.

Щодо шкільних канікул на 2023-2024 навчальний рік, Міносвіти наголошує, що визначаються тільки початок і кінець навчального року. Організація освітнього процесу покладена на керівництві кожної окремої школи. Таким чином, графіки канікул можуть відрізнятися в різних регіонах. Дати канікул також можуть змінюватися в залежності від енергетичної ситуації в державі.

Осінні канікули: 23 – 29 жовтня 2023 року.

Зимові канікули: 23 грудня 2023 року – 7 січня 2024 року.

Весняні канікули: 25 – 31 березня 2024 року.

Літні канікули: 29 червня – 31 серпня 2024 року.

Крім цього, першокласники Києва матимуть додатковий відпочинок від навчання з 19 до 25 лютого 2024 року.

Варто зазначити, навчальному процесові в Україні, так само як і минулого року, не передбачено єдиної схеми. У листі міністра освіти Оксена Лісового, який був надісланий керівникам обласних та Київської міської військових адміністрацій, зазначено, що навчання може відбуватися у трьох форматах:

Очний режим, що передбачає традиційне офлайн-навчання в аудиторіях (класах), реалізується лише в спорудах цивільного захисту, здатних надати укриття учасникам освітнього процесу у разі виникнення сигналу “Повітряна тривога”. У випадку недостатнього місця для укриття, передбачено альтернативний графік навчання.

Читайте також:  Автобус із дітьми злетів у кювет, є постраждалі

Змішаний режим, що означає проведення практичних або лабораторних занять очно, а лекцій — у режимі онлайн. Проте, в Міністерстві освіти наголошують, що для початкової школи найбажанішим є очний режим.

Дистанційний режим — навчання в онлайн форматі.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.