facebook

Стосується всіх багатодітних батьків: адвокат розвіяв популярний міф про мобілізацію, що тепер робити

Правозахисниця зробила важливу заяву для військовозобов’язаних
В Україні з’явилася інформація про те, що чоловіків, у яких третя дитина народилася після жовтня 2022 року, вважатимуть ухилянтами. Чи це так насправді, роз’яснила адвокат Марія Левченко.


У своїй публікації вона розповіла: “Ми отримали багато запитів щодо цього питання протягом останнього тижня. Підстави про відстрочку від мобілізації у нас регулюються законом України про мобілізаційну підготовку та мобілізацію. Тому кожен може відкрити закон на сайті Верховної Ради та перевірити статтю 23. Саме у ній зазначені підстави для відстрочення від мобілізації, у тому числі й для чоловіків, у яких троє та більше дітей”.

Варто зазначити, що в законі немає розпорядження про те, що діти, народжені після жовтня 2022 року, є підставою для того, щоб вважати чоловіка ухилянтом.

Левченко додала: “Якщо вам на очі трапляється подібна сумнівна інформація, варто самому її перевіряти, відкривши закон, яким керуються ТЦК та СП під час призначення відстрочки. Жодних законопроектів чи підтвердженої інформації про те, що чоловіки, у яких третя дитина народилася після жовтня 2022 року, можна вважати ухилянтами – ні. Це просто чутки, які розповсюджують у каналах Telegram”.

Правозахисниця закликала не панікувати та перевіряти інформацію, яка викликає сумніви. Вона додала, що ухилянт – це людина, щодо якої набрав законної сили вирок суду про ухилення від мобілізації. Іншими словами, його мають визнати винним у судовому порядку.

Читайте також:  Екстрасенс спрогнозувала, коли стихнуть бої в Україні

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.