facebook

Перехід на зимовий час у 2023 році: в яку дату українцям потрібно перевести годинник

Українці переводять годинник двічі на рік, на літній та на зимовий час. Багато хто боровся за відміну цієї процедури, проте вона все ще існує.



В Україні вже намагалися скасувати переведення годинника, але у 2021 році законопроект не пройшов фінальне читання у Верховній Раді, тому українці продовжують переводити стрілки годинника. Взимку це роблять у останню неділю другого осіннього місяця.

У 2023 році дата випадає на 29 жовтня. Годинник переводять о 4 ранку, на годину назад.

Коли депутати хотіли скасувати переведення годинників, вони аргументували це декількома причинами. Насамперед вони стверджували, що процедура не впливає на загальну економію енергоресурсів.

Також скасування було необхідно, щоб у східних областях прибрати “московський час”. І, звичайно ж, питання здоров’я, адже переведення годинника впливає на регуляцію біоритмів, через що люди погано почуваються. Світловий день починається раніше і в результаті людина не досипає необхідної норми. Втім, законопроект про відміну все ж таки не набув чинності.

Варто відзначити, що організм краще сприймає переведення годинників восени, так як з’являється додаткова година для відпочинку і сну.

Читайте також:  Запасайтеся теплими речами: Зима прийде швидко і буде найсуворішою за сотню років (відео)

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.