facebook

Україна повернула контроль над “вишками Бойка”: деталі блискучої операції ГУР, відео

Україна повернула під свій контроль так звані “Вишки Бойка”, які Росія окупувала у 2015 році, а з початком повномасштабного вторгнення використовувала їх у військових цілях.

Про це повідомляє прес-служба Головного управління МО України.

Повідомляється, що зокрема під контроль були повернуті бурові платформи “Петро Годовалець” та “Україна”, а також СПБУ “Таврида” і СПБУ “Сиваш”.

“Під час проведення операції спецпризначенцям вдалося захопити цінні трофеї: запас вертолітних боєприпасів типу НАР (некерованих авіаційних ракет), а також РЛС “Неву”, що може відстежувати рух суден у Чорному морі”, – йдеться у повідомленні ГУР.

Також повідомляється, що під час однієї з фаз цієї операції відбувся бій між українськими спецпризначенцями на катерах та російським винищувачем Су-30. Внаслідок бою російський літак отримав ураження і змушений був відступити.

Вишки Бойка – бурові газовидобувні платформи В312 — “Петро Годованець” (побудована в 2010) та В319 — “Україна” (побудована в 2012) біля берегів Криму в Чорному морі. В 2014 році захоплені Росією. Закупівля плавучих вишок для видобутку газу спричинила суспільний резонанс через можливе порушення законів України та привласнення державних коштів у особливо великих розмірах колишнім міністром енергетики України, проросійським політиком Юрієм Бойком. Було відкрито кримінальне провадження.


Читайте також:  Іграшки і відірвані частuнu тiл посеред руїн: Мотoрoшнi фото із розбитого російською ракетою ТЦ у Кременчуці

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.