facebook

Вже з 1 жовтня: в Україні запускають графіки відключення світла

Українців попередили про можливі відключення електроенергії вже з 1 жовтня 2023 року.



Як відомо на 2023-2024 роки в Україні передбачається ряд планових заходів щодо реконструкції та модернізації електромереж, які постраждали внаслідок ракетних ударів. На сьогодні, вже відновлено 70% енергооб’єктів, проте фахівці не виключають активізації ракетних атак з боку агресора по енергоструктурі України. Про це розповів голова парламентського комітету з питань енергетики та ЖКГ Андрій Герус під час відеоконференції Business Breakfast.

Відповідно до наданої інформації, Україна увійде в новий опалювальний сезон приблизно з тими потужностями, що й минулого року. На думку фахівців, відсутність в енергосистемі ЗАЕС значно ускладнює ситуацію. Проте виникає питання не у виробництві потужностей, а у їх розподілі. При цьому варто взяти до уваги виникнення складних ситуацій — атака енергоструктури з боку РФ, наскільки будуть інтенсивні удари.

Як пояснюють в енергетичній галузі, восени та взимку збільшується споживання електроенергії. Це можна компенсувати шляхом імпорту, в такому разі тариф не покриває вартість самої енергії. А коли імпорту не вистачає, то систему балансують відключеннями.

Стало відомо, що місцеві енергетичні компанії вже готують нові графіки відключень на 2023-2024 роки. Поки відключення плануються у пікові навантаження на енергосистему. Так, у Львівській області передбачається. що відключення будуть тривати від 2 до 4 годин. На Полтавщині розробляють 6 черг відключення світла, їх тривалість становитиме від 2 до 4 годин.

Варто зазначити, що робота над новими графіками відключень ще триває, як тільки вона буде завершена, громадян повідомлять про зміни енергопостачання.

Читайте також:  В Укренерго зробили важливу заяву щодо відключень електроенергії в Україні

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.