facebook

Частина українців отримає виплати до 1 листопада: кого торкнеться

Ветеранам війни, членам сімей загиблих (померлих) Захисників і Захисниць України та ветеранам війни, що набули зазначеного статусу до 24 серпня 2023 року включно та які не отримають грошову виплату до Дня Незалежності до 1 жовтня, потрібно до 1 листопада звернутися до ПФУ чи ЦНАП.



Про це інформує Міністерство у справах ветеранів.

Зазначається, що особам, які не є пенсіонерами та/або не перебувають на службі, разова грошова допомога до Дня Незалежності України виплачується за їх особистим зверненням до територіальних органів Пенсійного фонду України за задекларованим/зареєстрованим місцем проживання (перебування) або до Центрів надання адміністративних послуг з наданням відповідного посвідчення і даних про поточний рахунок, відкритий в уповноваженому банку.

Тобто, якщо вам до 24 серпня був встановлений статус і видане відповідне посвідчення, але до 1 жовтня ви не отримаєте разову грошову виплату до Дня Незалежності України, треба звернутися до 1 листопада до органів Пенсійного фонду України або до Центрів надання адміністративних послуг, пояснили у Мінветеранів.

“Розміри та механізм проведення виплати разової грошової виплати до Дня Незалежності України, передбаченої Законом України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту”, затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 21.07.2023 № 754″, – йдеться у повідомленні відомства.

Читайте також:  “Тіло дівчинки було виявлено на дитячому майданчику з рваними ранами на шиї і грудях”: Школярку засудили до довічного ув’язнення

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.