facebook

Батькам на замітку: які пільги належать дітям

Більшість батьків оплачують харчування своїх дітей у школах самостійно. Однак є категорії сімей, діти яких мають право на безоплатне харчування або сплату зниженої вартості. Про це заявив освітній омбудсмен Сергій Горбачов.



Держава гарантує можливість безплатного харчування для деяких дітей як у школах, так і в дитячих садках, професійних навчальних закладах та вищих професійних навчальних закладах.

До таких дітей належать сироти, діти з особливими освітніми потребами, діти, які навчаються у спеціальних та інклюзивних класах, а також діти із сімей загиблих ветеранів війни та захисників. Це лише деякі категорії дітей, яким держава гарантує право на безплатне харчування.

Крім того, органи місцевого самоврядування можуть приймати рішення щодо надання права на безплатне харчування. Наприклад, вони можуть надати безплатне харчування дітям військових, які служили на захист України під час повномасштабної війни. Також трапляються випадки, коли рішення про безплатне харчування приймається для учнів початкових класів.

У законодавстві також передбачено право на харчування зі знижкою 50% для деяких категорій дітей. Наприклад, це стосується багатодітних сімей, де виховуються троє і більше дітей.

При отриманні знижки у 50% на харчування у дошкільних закладах зі знижкою враховуються не лише рідні діти, а й падчерці, пасинки, які проживають у сім’ї, якщо вони не враховані у сім’ї іншого з батьків.

Також знижка може бути надана дітям, на яких оформлена опіка у зв’язку зі смертю батьків, позбавленням батьківських прав або вироком до позбавлення волі, включаючи час перебування під слідством або направленням на примусове лікування.

Для отримання пільги або знижки батьки повинні надати необхідні документи керівництву школи, які підтверджують їхнє право на такі привілеї.

Читайте також:  Біля Коломиї водій позашляховика не впорався з керуванням і в'їхав на кільцеву розв'язку (фото)

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.