facebook

У Мінсоці розповіли, кому перестануть виплачувати пенсії

В Україні в першому читанні ухвалено законопроєкт №9453, який серед іншого передбачає припинення виплат і відмову у призначенні пенсій тим, хто відкрито підтримав агресію РФ. Ідеться про українців, які після 2014-го працювали в органах влади, озброєних структурах у РФ, на окупованих територіях України.



Про це в ефірі “Суспільне Одеса” розповіла перша заступниця міністра соцполітики Дарія Марчак. “Якщо людина відверто вела підривну діяльність проти України, працювала в державних органах Росії, збройних формуваннях Росії або на території ОРДЛО після початку російської агресії – ми не платитимемо такій людині пенсію, не витрачатимемо кошти наших платників податків, щоб платити пенсію тим, хто підтримував агресора”, – пояснила вона.

У цьому ж законопроєкті також передбачено, що стаж українців, який вони отримали в будь-якій країні, зокрема РФ, буде враховуватись під час нарахування пенсії. Крім того, у документі передбачили можливість забирати пенсію назад до бюджету в тому випадку, якщо її не знімали з рахунку протягом 6 місяців.

“Ці норми вже працюють тривалий час. Якщо ми бачимо, що на рахунку пенсіонера за шість місяців немає руху коштів… здійснюється припинення нарахування пенсії до того моменту, поки пенсіонер не з’явиться і не скаже, що він живий, що з ним усе добре”, – пояснила вона.

Читайте також:  Компаніям Ахметова в зоні АТО відмовилися відшкодовувати ПДВ

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.