facebook

Що тепер буде із пенсіями військових: з’явилося докладне роз’яснення

Українцям розповіли про зміни щодо пенсій військовим
Зазначається, що в Україні зареєстрували законопроект, який передбачає зміну порядку нарахування пенсій для військовослужбовців. Це стосується стажу роботи, що дає підстави для нарахування пенсійних виплат за вислугу років, йдеться у законопроекті №9680.


Отже, враховуючи, що українські військові зараз беруть участь у бойових діях та захищають нашу Батьківщину від окупантів, до вислуги років на пільгових умовах хочуть зараховувати:

виконання обов’язків служби під час дії військового стану – один місяць служби за два місяці;
час безпосередньої участі у здійсненні заходів щодо забезпечення національної безпеки та оборони, відсічі та стримування збройної агресії РФ, перебуваючи безпосередньо в районах та в період здійснення зазначених заходів – один місяць служби за три місяці;
участь у бойових діях – один місяць служби за чотири місяці;
час перебування в полоні, якщо людина не потрапила в полон добровільно і брав участь у здійсненні заходів щодо забезпечення національної безпеки і оборони країни і, перебуваючи в полоні, не вчинила злочину проти людства – один місяць служби за п’ять місяців;
час перебування у полоні, якщо людина потрапила в полон внаслідок поранень, контузії або інших ушкоджень здоров’я, отриманих під час бойових дій, або стала людиною з інвалідністю внаслідок поранення, контузії, каліцтва чи захворювання, отриманих під час перебування у полоні – один місяць служби за шість місяців.
Автори документа зазначають, що раніше військовослужбовцям за вислугу років зараховували час безперервної роботи у МВС України чи Національній поліції, які заміняли державні службовці. А у навчальних, медичних та науково-дослідних установах, на будь-яких посадах.

“Це певне порушення Конституції України та загальних принципів справедливості та рівності перед законом”, – йдеться у пояснювальній записці.

Читайте також:  У Пенсійному фонді розповіли про перерахунок пенсій у зв’язку з підвищенням прожиткового мінімуму

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.