facebook

В Україні анонсували підвищення зарплат вчителям

Вчителям в Україні з вересня 2024 року планують підвищити базову ставку. Проте більшість надбавок, які діють зараз, скасують. Про це заявив міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров в ефірі телемарафону, пише Олександр Білоус, РБК-Україна.



“У нас немає виходу, як не трансформувати систему освіти. У наступному році ми плануємо запустити масовий пілот, масштабний з новою заробітною платою”, – сказав міністр.
За його словами, зараз є 50 видів доплати і “досить складний процес формування цієї тарифної сітки і нарахування заробітної плати”, в результаті якого виходить досить маленька зарплата.

Федоров повідомив, що 80% зарплати вчителів буде певний оклад, решта – кілька видів доплат.

“Але з самого початку ця базова ставка буде досить великою”, – додав Федоров
“Поки що попередньо плануємо, що з вересня наступного року саме запрацює нова заробітна плата”, – сказав міністр.

Зарплата в Україні
Нагадаємо, офіційні дані свідчать, що реальні зарплати українців зросли вперше з початку війни. У черні 2023 року зарплата склала 16 012,38 гривень. Таким чином, порівняно з червнем 2022 року, зарплата зросла на 14,7%. Рік тому вона становила 13 957,63 гривень.

Водночас річна інфляція у червні становила 12,8%, що означає зростання реальної зарплати приблизно на 2%.

За даними НБУ, ситуація з доходами домогосподарств від оплати праці в приватному секторі залишається складною. Підвищення зарплат у приватному секторі відбувається несистематично та часто не перекриває інфляцію.

Читайте також:  Через "досягнення" Шмигаля із зарплатами медиків можуть закритися сотні лікарень: урізають ставки, наступний крок – масові звільнення

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.