facebook

Вже з 1 жoвтня: Вoдiям приготувaтися до нових правил за порушeння величезних штрафів

Українським водіям з жовтня запроваджують нові правила.



Одна з країн Євросоюзу запроваджує з 1 жовтня нові правила для українців, які мають особистий транспортний засіб, повідомляє nnews.com.ua.

Йдеться про Чехію, яка з наступного місяця запроваджує спеціальний реєстр для транспортних засобів з українськими номерами.

При цьому, якщо людина не внесе дані до цього реєстру про свій транспортний засіб, тоді йому загрожуватиме солідний штраф — до 1200 євро. Це приблизно до 30 тисяч чеських крон. До того, водіям навіть можуть заборонити керувати автомобілем.

Повідомляється, що реєстрація проходитиме у Міністерстві транспорту Чехії, з січня 2024 року вона стане обов’язковою.

При цьому реєструвати транспортний засіб будуть зобов’язані всі українці протягом 7 днів після надання їм у країні тимчасового притулку чи візи.

За даними чеських урядових структур, у країні зараз перебуває приблизно від 38 до 42 тисяч українських автомобілів, з них лише 4 тисячі не застраховані.

Також у МВС Чехії підрахували, що приблизно 300 тисяч українців отримали продовження тимчасових віз на тимчасовий захист цієї країни.

Вказується, що притулок у Чехії можна продовжувати до 3-х років. У Європейській комісії вважають, що якщо війна в Україні не завершиться найближчим часом, то активно розглядатиметься питання щодо продовження тимчасового захисту до березня 2025 року. Узгодити відповідне рішення планують до кінця жовтня 2023 року.

У Чехії вже обговорюють, що ж чекатиме українських біженців після 2025 року. Зокрема, розглядаються два варіанти:

Врахування періоду тимчасового захисту при отриманні постійного місця проживання;
Визначення статусу довготривалого резидента ЄС.
Також, якщо українець вирішить повернутися додому, уряд Чехії розглядає варіант надання таким громадянам допомоги на покриття низки витрат.

Читайте також:  “Майже 3 проміле в крові”: На Рівненщині п’яний поліцейський збив на тротуарі двох підлітків

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.