facebook

Кого із ухилянтів першочергово повернуть із-за кордону? Відомі подробиці

Верховна Рада України готує до ухвалення законопроєкт щодо примусового повернення до країни всіх чоловіків, які втекли за кордон ховатись від загальної мобілізації.



Першими повернуть українських топ-корупціонерів. Згодом черга надійде і до тих, хто переховується за кордоном від мобілізації. Про це повідомив глава Мін’юсту Денис Малюська в етері телемарафону.

За його словами, суди за кордоном відмовляють в екстрадиції через бойові дії в Україні та вимагатимуть чітко обґрунтувати, для чого необхідно повернути українця додому.

– У країнах Європи, де здебільшого перебувають наші топ-злочинці, суди дуже обережно відносяться до питання екстрадиції, зокрема у зв’язку з тим, що у нас триває війна.

Їхні адвокати наголошують на тому, що передавати в Україну, екстрадувати таких персонажів буде вкрай-вкрай небезпечно, – зазначив Малюська.

Однак міністр наголосив, що в України вже є план дій, як на це зреагувати.

– Зараз у ВР є спеціальний закон, який забезпечить окремий режим тримання для тих, кого екстрадують в війну, щоби забезпечити додаткові заходи їхньої безпеки…

Після того, як ми адаптуємо, налаштуємо нашу систему на прийом екстрадованих під час війни, безумовно показники поліпшаться, – додав він.

Він уточнив, що для повернення інших категорій громадян, а не топ-корупціонерів, необхідно виконати декілька умов.

– Спочатку підуть топи, які вкрали найбільше – їх ми спробуємо екстрадувати в першу чергу, а «середня риба» та інші персонажі підуть пізніше трішки, – пояснив Малюська.

 

Читайте також:  У Франківську іномарка влетіла у тролейбус. Є травмовані

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.