facebook

В Україні склали графіки відключення електроенергії: коли почнуть діяти і як довго не буде світла

Може бути шість черг відключення світла



В Україні в рамках підготовки до можливих відключень електроенергії вже склали графіки відключення струму. У деяких регіонах заплановане відключення може становити дві години поспіль і до двох годин на добу.

Так, речник «Львівобленерго» Галина Петрушка на своїй сторінці у Facebook підтвердила, що компанія проводить інформування споживачів про приналежність до груп у графіках відключень. Інформують споживачів, за словами Галини Петрушки, згідно з наказом Міністерства енергетики України від 14.02.2022 року.

Як повідомив на своїй сторінці у Telegram голова Полтавської обласної військової адміністрації Дмитро Лунін, на Полтавщині може бути шість черг відключення світла. Зазначимо, що йдеться про можливий дефіцит. При цьому, яким він буде, стане відомо лише під час опалювального сезону.

— Розроблено графіки відключень електроенергії, розраховані на шість черг. І графіки обмеження для промислових споживачів.

 

До роботи готові 12 модульних котелень. Робота триває. Ворогу не вдасться зламати нас!  – написав Лунін.

Україна через пошкодження Росією об’єктів енергетичної інфраструктури та генерації змушена закуповувати струм у сусідніх державах під час пікових навантажень.

При цьому прайс-кеп (гранична ціна на струм для бізнесу) нижча за ціну на імпортний струм. У результаті країна стоїть перед вибором: або запроваджувати планові відключення, або у піковий період закуповувати струм за найвищою вартістю.

 

Читайте також:  Страджала, плакала і боялася: 8-річну дівчинку два роки регулярно гвалтував коханець матері

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.