facebook

Однакових ставок не буде: Вчителям радикально змінюють зарплати

Вчителям змінюють заробітні плати.

Міністр Лісової анонсував зміни формату оплати роботи освітян. Про це повідомляється в Телеграм-каналі на сторінці Ніни Южаніна.

Вже майже настав новий навчальний рік. Багато що змінилося не лише у житті простих українців із приходом повномасштабної війни, а й у учнів, які з першого вересня здуть за парти. Також зміни торкнуться і заробітної плати освітян.

Згідно з інформацією, у 2023-2024 роках будуть сформовані нові підходи до системи оплати роботи педагогів, а у 2024-2025 роках вже стартує перший пілотний проект, у якому братимуть участь близько 500 шкіл.

Таким чином, мають намір вийти з єдиної тарифної сітки і мають намір зробити так, щоб базова частина заробітної лати була близько 80%, а ще 20% становила надбавка. І ще кілька надбавок — регіональні доплати та доплати від директора школи.

І найголовніше в такий спосіб мають намір підвищити заробітну плату вчителям. На даний момент в основу заробітної плати освітян закладено єдину тарифну сітку. Підвищення окладів для освітян заплановане на 2023 рік уже скасували.

Як відомо, молодий учитель в Україні в середньому отримує оклад у розмірі 5700 гривень та надбавки за престижність роботи та за вислугу років у розмірі 1900 гривень.

Переважно молоді вчителі можуть розраховувати на дохід у розмірі 7600 гривень, а це вдвічі нижче за середній розмір заробітної плати по всій країні.



Читайте також:  Які категорії вчителів зможуть взяти участь у ЗНО-2024 i претендувати на доплату в 20%

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.