facebook

Українцям видадуть гроші на дрова та вугілля: у ПФУ розповіли, як оформити

У ПФУ повідомили, як оформити субсидію на дрова та вугілля
Не за горами зима та українцям варто подумати про те, як не замерзнути. Якщо домогосподарство має скромні прибутки, можна подати документи на субсидію. Це стосується і тих, хто опалює будинок за допомогою дров чи вугілля. У Telegram-каналі ПФУ повідомили, як оформити у такому разі допомогу від держави.



На відміну від субсидії, державна допомога на купівлю дров чи вугілля надається українцям раз на календарний рік. При цьому враховується розмір доходу за попередній календарний рік.

У відомстві попередили, що субсидія не призначається, якщо нарахований середньомісячний сукупний дохід особи становить менше розміру мінімальної заробітної плати або не сплачено єдиний внесок на загальнообов’язкове державне страхування в меншому від мінімального розміру.

Причому це має бути сумарно період протягом трьох місяців, за який враховуються доходи при призначенні житлової субсидії.

Водночас якщо за вас чи особисто вами сплачено єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування у розмірі не менше мінімального за перший або другий квартал 2023 року, тоді субсидія на придбання твердого палива та скрапленого газу може бути призначена у разі обігу у третьому або четвертий квартал 2023 року.

Таким громадянам потрібно подати крім заяви на призначення пільги для купівлі дров або вугілля ще й довідку, що підтверджує наявність у житловому приміщенні пічного опалення або використання на кухні твердого палива.

Сума допомоги залежить від того, яку знижку має пільговик. Мінімальні норми на одне домогосподарство на одного пільговика складають 1 тонну твердого палива та один балон зрідженого газу на 1 рік. Але місцева влада має право встановити

Читайте також:  У браконьєрські сіті на Бурштинському водосховищі піймалося понад 30 кілограмів риби

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.